.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δεσμώτες αγροτοδικείων οι «ατίθασοι»


Πέφτουν βροχή οι καταδίκες στους καθοδηγητές των μπλόκων

Αλεξανδρής Πέτρος| agronews.gr
Κυνήγι µαγισσών έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των αγροτών που συµµετείχαν στις κινητοποιήσεις των ετών 2009-2013. Με σκοπό να κόψουν τα φτερά όσων θέλουν να πρωτοστατήσουν στα µπλόκα της φετινής περιόδου, οι αρχές καλούν στον ανακριτή µαζικά αγρότες από διάφορες περιοχές και παράλληλα διεξάγονται αλλεπάλληλες δίκες, µε βοµβαρδισµό ποινών φυλάκισης για παρακώλυση συγκοινωνιών και δικαστικές διαµάχες που αναµένεται να συνεχιστούν µέχρι το 2014.
Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή Θεσσαλοί αγρότες τις τελευταίες µέρες είναι για «διακεκριµένες περιπτώσεις φθοράς», «απείθεια», «διατάραξη της ασφάλειας και παρακώλυση των συγκοινωνιών», «σωµατική βλάβη» καθώς και για παράβαση του «νόµου περί όπλων/οπλοχρησία σε συνδυασµό µε άλλο έγκληµα».

Εντύπωση κάνουν οι ίδιες οι κατηγορίες καθώς αυτό που έχει καταγραφεί από όσα συνέβησαν στο µπλόκο της Νίκαιας τον Φεβρουάριο του 2013 είναι ο ελαφρύς τραυµατισµός ενός αστυνοµικού (ο οποίος, κατά δική του δήλωση, δεν έχει προσκοµίσει καν ιατρική γνωµάτευση ούτε χρειάστηκε να επισκεφθεί νοσοκοµείο) και η θραύση του «οπίσθιου ανεµοθώρακα ενός περιπολικού». Και όλα αυτά, εννέα ολόκληρους µήνες µετά τις κινητοποιήσεις και σε µια περίοδο όπου οι αγρότες ετοιµάζονται για καινούριες. Συγκεκριµένα, απαιτούν άµεση καταβολή των αγροτικών αποζηµιώσεων, κατάργηση των χαρατσιών, µείωση του φόρου πετρελαίου, του ΦΠΑ για φυτοφάρµακα και λιπάσµατα, µείωση της τιµολόγησης του ηλεκτρικού ρεύµατος και βέβαια διευκόλυνση µε τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ.

Σε υπόµνηµα που κατέθεσαν στον Πταισµατοδίκη Λάρισας, αναφέρουν ότι µε τις κινητοποιήσεις «διεκδικούσαµε το δικαίωµα να ζούµε και να παράγουµε στα χωριά µας έχοντας βιώσιµο εισόδηµα για τις οικογένειές µας». Οι αγροτοσυνδικαλιστές αποκρούουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν στην Εθνική οδό «από αγρότες και πολίτες που ήρθαν εκεί για να εκφράσουν την συµπαράστασή τους».

Αθωώθηκαν οι Καβαλιώτες, έρχονται νέες δίκες
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών τον Ιανουάριο του 2009, ήταν θέµα δίκης που εκδικάσθηκε στις 25 Νοεµβρίου το πρωί, στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Καβάλας. Κατηγορούµενοι για το κλείσιµο της διασταύρωσης Αµυγδαλεώνα, ήταν επτά αγρότες, τέσσερις από τους οποίους όµως προέρχονταν από την επαρχία Νέστου κι όπως αποδείχθηκε βρέθηκαν κατηγορούµενοι κατά λάθος, για να αθωωθούν τελικά.

Ποινές
Στις 4 Νοεµβρίου δικάστηκαν 92 αγρότες της Κρήτης, οι περισσότεροι εκ των οποίων καταδικάστηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών (για τα επεισόδια στο αεροδρόµιο το 2009) σε φυλάκιση έξι µηνών µε τριετή αναστολή και µε δικαίωµα έφεσης. Στις  8 Νοεµβρίου είχε προγραµµατιστεί δίκη για 8 αγρότες, κατηγορούµενους από το κράτος για τις κινητοποιήσεις του 2009 στην Ερµίτσα Αγρινίου και τον αποκλεισµό της εθνικής οδού. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για νοµικούς λόγους και θα πραγµατοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2014, µαζί µε τη δίκη, για την ανάλογη κινητοποίηση του 2010 στον κόµβο του Κουβαρά Αγρινίου. Στις 21 Νοεµβρίου καταδικάστηκαν µε πολύµηνη φυλάκιση µε αναστολή 8 αγρότες-συνδικαλιστές του νοµού Σερρών για το µπλόκο του Προµαχώνα και έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου