.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Καλά νέα για τους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας

Ανάσα πρόσφερε στους ελαιοπαραγωγούς της Φιγαλείας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαχάρως, η φετινή παραγωγή που κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από την περσινή.

Τα ελαιοτριβεία έχουν πάρει «φωτιά», ορισμένα μάλιστα λειτουργούν είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για να καταφέρουν οι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα τους πελάτες τους.
Τρία είναι τα ελαιοτριβεία στην περιοχή της Φιγαλείας και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των μονάδων, η λίστα με τους παραγωγούς-πελάτες είναι αρκετά μεγάλη. Οι παλέτες με τα σακιά που περιέχουν τον καρπό βρίσκονται τοποθετημένες έξω από τα ελαιοτριβεία και «περιμένουν» την σειρά τους… Η επεξεργασία δεν αργεί ν’ αρχίσει και το παρθένο ελαιόλαδο είναι σε λίγες ώρες έτοιμο. Το απίστευτο άρωμα της ελιάς εντός του ελαιοτριβείου αρκεί για ν’ ανοίξει αμέσως η όρεξη…

Αρκετά χρόνια πριν, προτεραιότητα των αγροτών αποτελούσε η παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας ελαιολάδου, ενώ ζητούμενο ήταν και η γευστικότητά του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν στόχευαν στην ποιότητα. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει… οι παραγωγοί αποζητούν μία όσο το δυνατό καλύτερη, ποιοτικά, ελαιοπαραγωγή.

Παγκόσμια αγορά…

Μία μικρή μερίδα παραγωγών ασχολείται με την εξαγωγή του ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά, διεκδικώντας δυναμικά, μία θέση στα σούπερ μάρκετ των ξένων χωρών.

«Η παγκόσμια αγορά ζητά ανταγωνιστικό προϊόν και ανταγωνιστικός γίνεσαι όταν αξιοποιείς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχεις», επεσήμανε ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στη Φιγαλεία, κ. Χρήστος Τάγαρης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προωθήσουμε τα προϊόντα που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και ν’ αναζητήσουμε το εάν και κατά πόσο τα δικά μας προϊόντα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Ν’ ακολουθήσουμε τους κατάλληλους «δρόμους» για ν’ αποκτήσει το λάδι μας, όνομα και προέλευση και να δημιουργήσουμε άμεση σχέση τελικού καταναλωτή και μεταποιητικών επιχειρήσεων που δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ηλεία».

πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου