.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 21-10-17 απο το δημοπρατήριο GOLDEN FARM ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ 0,32 € 0,44 € 0,40 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,40 € 0,40 € 0,40 € ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. 0,12 € 0,13 € 0,12 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,20 € 0,39 € 0,34 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α Ο.Δ. 0,66 € 0,86 € 0,76 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α ΤΣΑΚΩΝ. Ο.Δ. 0,45 € 0,45 € 0,45 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α 1,22 € 1,31 € 1,23 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β 0,32 € 0,33 € 0,32 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α Ο.Δ. 0,80 € 0,91 € 0,86 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α ΠΙΣΤ. 0,89 € 0,89 € 0,89 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,13 € 0,18 € 0,18 € ΤΟΜΑΤA MATIAS A 0,78 € 0,78 € 0,78 € ΤΟΜΑΤΑ ELPIDA A 0,82 € 0,92 € 0,84 € ΤΟΜΑΤΑ RUNNER Α 1,16 € 1,16 € 1,16 € ΤΟΜΑΤΑ Β 0,13 € 0,33 € 0,25 € ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΕΣ 0,44 € 0,53 € 0,51 € ΦΛΑΣΚΑ Α 0,92 € 0,92 € 0,92 € ΦΛΑΣΚΑ Β 0,33 € 0,33 € 0,33 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Καλά νέα για τους ελαιοπαραγωγούς της Ηλείας

Ανάσα πρόσφερε στους ελαιοπαραγωγούς της Φιγαλείας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαχάρως, η φετινή παραγωγή που κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από την περσινή.

Τα ελαιοτριβεία έχουν πάρει «φωτιά», ορισμένα μάλιστα λειτουργούν είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για να καταφέρουν οι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα τους πελάτες τους.
Τρία είναι τα ελαιοτριβεία στην περιοχή της Φιγαλείας και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των μονάδων, η λίστα με τους παραγωγούς-πελάτες είναι αρκετά μεγάλη. Οι παλέτες με τα σακιά που περιέχουν τον καρπό βρίσκονται τοποθετημένες έξω από τα ελαιοτριβεία και «περιμένουν» την σειρά τους… Η επεξεργασία δεν αργεί ν’ αρχίσει και το παρθένο ελαιόλαδο είναι σε λίγες ώρες έτοιμο. Το απίστευτο άρωμα της ελιάς εντός του ελαιοτριβείου αρκεί για ν’ ανοίξει αμέσως η όρεξη…

Αρκετά χρόνια πριν, προτεραιότητα των αγροτών αποτελούσε η παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας ελαιολάδου, ενώ ζητούμενο ήταν και η γευστικότητά του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν στόχευαν στην ποιότητα. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει… οι παραγωγοί αποζητούν μία όσο το δυνατό καλύτερη, ποιοτικά, ελαιοπαραγωγή.

Παγκόσμια αγορά…

Μία μικρή μερίδα παραγωγών ασχολείται με την εξαγωγή του ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά, διεκδικώντας δυναμικά, μία θέση στα σούπερ μάρκετ των ξένων χωρών.

«Η παγκόσμια αγορά ζητά ανταγωνιστικό προϊόν και ανταγωνιστικός γίνεσαι όταν αξιοποιείς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχεις», επεσήμανε ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στη Φιγαλεία, κ. Χρήστος Τάγαρης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προωθήσουμε τα προϊόντα που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και ν’ αναζητήσουμε το εάν και κατά πόσο τα δικά μας προϊόντα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Ν’ ακολουθήσουμε τους κατάλληλους «δρόμους» για ν’ αποκτήσει το λάδι μας, όνομα και προέλευση και να δημιουργήσουμε άμεση σχέση τελικού καταναλωτή και μεταποιητικών επιχειρήσεων που δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ηλεία».

πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου