.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εξακολουθεί να επικρατεί υποκινησία εως...πλήρης ακινησία στους πάγκους των λαικών αγορών στις πόλεις!


Εξοδα θέρμανσης,λογαριασμοί ΔΕΚΟ,χαράτσια,φόροι και τέλη κυκλοφορίας μειώνουν περισσότερο την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών,με αποτέλεσμα να επικρατεί υποκινησία εως...πλήρης ακινησία στους πάγκους των λαικών αγορών στις πόλεις.Η τιμή της ντομάτας παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και το αγγούρι ενώ έχει ανέβει αρκετά στα δημοπρατήρια,στην λαική,μόλις ανέβει λίγο η τιμή του,δέν το πλησιάζει άνθρωπος.Οι πιπεριές παραμένουν στα ίδια επίπεδα,και μόνο η τιμή της μελιτζάνας ανέβηκε αρκετά πλησιάζοντας τα 2 ευρώ το κιλό τις πρωινές ώρες.
Γενικά,οι τιμές των προιόντων στους πάγκους είναι πολύ χαμηλές,αλλά και πάλι,ο κόσμος δέν ψωνίζει.Ακόμη και τα πράσινα λαχανικά και τα χόρτα που υποτίθεται ότι καταναλώνονται περισσότερο τώρα με το κρύο,παραμένουν απούλητα στους πάγκους μέχρι τις...3 το απόγευμα!
Παραγωγοί που έρχονται καθημερινά στις λαικές της Αθηνας από τις γύρω περιοχές όπως Θήβα,Λειβαδειά,Κόρινθο,Αργος κλπ δέν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τα έξοδα μεταφοράς των προιόντων τους που μαζί με τα αυξημένα διόδια είναι περίπου 50-100 ευρώ την ημέρα.
Κάθε μεσημέρι μετρώντας την είσπραξη διαπιστώνουν ότι δεν ξεπερνά τα 100-130 ευρώ.
Επαγγελματίας,ανέφερε ότι το σάββατο έκλεισε με συνολική είσπραξη 13 ευρώ!!Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου