.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Σύντομα αποφάσεις για τα αγροτικά βιβλία εσόδων-εξόδων

 Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση για το ποιοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2014 να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων.

Περίπου 1.000.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς θα υποχρεωθούν από μεθαύριο να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων και θα φορολογούνται βάσει αυτών και όχι βάσει του τεκμαρτού προσδιορισμού γεωργικού εισοδήματος επί των αντικειμενικών τιμών ανά είδος προϊόντος και ζώου.

Το όριο ακαθάριστων εσόδων για την τήρηση βιβλίων θα είναι τα 10.000 ευρώ, ενώ θα εξαιρεθούν από την τήρηση βιβλίων όσοι έχουν χαμηλότερο τζίρο. Σε κάθε περίπτωση, οι υπόχρεοι αγρότες για να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων θα πρέπει να προχωρήσουν σε έναρξη εργασιών στην εφορία, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέτουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ όπως όλες οι επιχειρήσεις, να εκδίδουν τιμολόγια όταν πωλούν αγροτικά προϊόντα, να λαμβάνουν τιμολόγια όταν θα αγοράζουν είδη απαραίτητα για την παραγωγή τους, ενώ κάθε φορά που θα μεταφέρουν τα προϊόντα τους θα εκδίδουν υποχρεωτικά δελτία αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου