.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μέχρι τα διεθνή δικαστήρια θα φτάσουν οι Κρητικοί για τον φόρο στα αγροτεμάχια



Λασηθιωτάκη Πέλλα
|  
agronews.gr
Σε προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια και σε νέες μορφές κινητοποίησης προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι αγροτικές οργανώσεις της Κρήτης, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου για τη φορολόγηση της αγροτικής γης. Οι αγρότες λένε ότι δεν θα επιτρέψουν στο κράτος να τους κατάσχει, λόγω χρεών, τη γη τους για να την παραδώσει «σε ξένα χέρια».
Παράλληλα, προειδοποιούν τους βουλευτές της κυβέρνησης «να μην πατήσουν» στα χωριά τους, διότι «πρόδωσαν τους αγρότες».
Οι αγρότες της Κρήτης ως γνωστό, έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση με συγκέντρωση έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ότι δεν θα αποδεχθούν φόρους στην αγροτική γη διότι δεν μπορούν να τους πληρώσουν, η περιουσία τους θα δημευθεί και θα γίνουν ακτήμονες.
«Όπως και να τα λογαριάσουμε δεν βγαίνει… Το ξέρουν πολύ καλά οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο, ότι δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους, το κράτος θα κατάσχει την περιουσία μας και θα τη δώσει όπου επιλέξει. Εμείς δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη, ελληνική, ευρωπαϊκή, διεθνή», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης και προσθέτει: «Επίσης δεν μπορούμε να δεχθούμε στα χωριά μας τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της δήμευσης της περιουσίας μας. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και θα αντιδράσει. Με μία ψήφο μας καταδίκασαν, με μία ψήφο θα τους καταδικάσουμε όταν θα έρθει η ώρα. Και μέχρι τότε καλύτερα να μην έρχονται στην ύπαιθρο» τονίζει.
Ο κ. Τζωρτζάκης προσθέτει ότι μετά την έλευση του νέου έτους θα συνεδριάσουν ξανά οι αγροτικές οργανώσεις της Κρήτης για να αποφασίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα αντιδράσουν σε αυτό το νόμο. «Όλες οι αγροτικές οργανώσεις της Κρήτης συμφωνούμε να συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση μας» καταλήγει ο κ. Τζωρτζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου