.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

"Αναψαν" τα τρακτέρ στην Θεσσαλία


"Αναψαν" τα τρακτέρ στην Θεσσαλία
Εντείνονται στα χωριά της Θεσσαλίας οι προετοιμασίες για την πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, στη Λάρισα.
Σε χωριά της Καρδίτσας (Παλαμάς κ.α.), έχουν ήδη βγει τρακτέρ στις πλατείες. Να βγάλουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, αποφάσισαν και οι αγρότες στο Δαμάσι της Λάρισας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα πάρουν κι άλλοι Αγροτικοί Σύλλογοι σε χωριά των νομών της Θεσσαλίας.
Τις αγωνιστικές διαθέσεις των ξωμάχων της περιοχής έδειξαν και οι χτεσινές κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στα τοπικά καταστήματα της Εφορίας και της πρώην ΑΤΕ.
Οι αγρότες κατήγγειλαν την πολιτική τρομοκράτησης των αγροτών που έχουν χρέη, την οποία εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δήλωσαν ότι δεν τους τρομοκρατούν οι απειλές κυβέρνησης και τραπεζιτών ότι θα τους κλείσουν στη φυλακή και θα τους πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια, αλλά ούτε και οι δικαστικές διώξεις και καταδίκες για αγροτικά χρέη που, ήδη, μπήκαν σε εφαρμογή.
Συγκέντρωση διοργανώνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, επίσης την Τρίτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Σε συγκέντρωση καλεί η ΠΑΣΥ και στη Μυτιλήνη, στις 11 πμ, στην πλατεία Σαπφούς.
Κάλεσμα στους αγρότες του νομού να πάρουν, μαζικά, μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκέμβρη έκαναν οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Υπογράμμισαν ότι οι αγρότες της περιοχής μπορούν και πρέπει να ξεφύγουν από το κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, που καλλιεργούν η συγκυβέρνηση, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες. Μπορούν και πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο που προωθούν με την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και τις δικαστικές καταδίκες αγωνιστών της αγροτιάς.
Αναφέρθηκαν αναλυτικά στα σκληρά μέτρα που πρέπει να ξεσηκώσουν τους αγρότες, όπως η φορολόγηση εισοδήματος, σπιτιών και χωραφιών, οι αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου, των ζωοτροφών, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τα χαράτσια στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ - ΟΓΑ, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, οι περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις, η μείωση της πενιχρής αγροτικής σύνταξης και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς να βρεθούν μαζικά στο πλάι των φτωχών αγροτών μαζί με τις οικογένειες τους. «Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα» σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου