.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

"Αναψαν" τα τρακτέρ στην Θεσσαλία


"Αναψαν" τα τρακτέρ στην Θεσσαλία
Εντείνονται στα χωριά της Θεσσαλίας οι προετοιμασίες για την πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, στη Λάρισα.
Σε χωριά της Καρδίτσας (Παλαμάς κ.α.), έχουν ήδη βγει τρακτέρ στις πλατείες. Να βγάλουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, αποφάσισαν και οι αγρότες στο Δαμάσι της Λάρισας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα πάρουν κι άλλοι Αγροτικοί Σύλλογοι σε χωριά των νομών της Θεσσαλίας.
Τις αγωνιστικές διαθέσεις των ξωμάχων της περιοχής έδειξαν και οι χτεσινές κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στα τοπικά καταστήματα της Εφορίας και της πρώην ΑΤΕ.
Οι αγρότες κατήγγειλαν την πολιτική τρομοκράτησης των αγροτών που έχουν χρέη, την οποία εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δήλωσαν ότι δεν τους τρομοκρατούν οι απειλές κυβέρνησης και τραπεζιτών ότι θα τους κλείσουν στη φυλακή και θα τους πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια, αλλά ούτε και οι δικαστικές διώξεις και καταδίκες για αγροτικά χρέη που, ήδη, μπήκαν σε εφαρμογή.
Συγκέντρωση διοργανώνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, επίσης την Τρίτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Σε συγκέντρωση καλεί η ΠΑΣΥ και στη Μυτιλήνη, στις 11 πμ, στην πλατεία Σαπφούς.
Κάλεσμα στους αγρότες του νομού να πάρουν, μαζικά, μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκέμβρη έκαναν οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Υπογράμμισαν ότι οι αγρότες της περιοχής μπορούν και πρέπει να ξεφύγουν από το κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, που καλλιεργούν η συγκυβέρνηση, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες. Μπορούν και πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο που προωθούν με την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και τις δικαστικές καταδίκες αγωνιστών της αγροτιάς.
Αναφέρθηκαν αναλυτικά στα σκληρά μέτρα που πρέπει να ξεσηκώσουν τους αγρότες, όπως η φορολόγηση εισοδήματος, σπιτιών και χωραφιών, οι αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου, των ζωοτροφών, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τα χαράτσια στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ - ΟΓΑ, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, οι περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις, η μείωση της πενιχρής αγροτικής σύνταξης και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς να βρεθούν μαζικά στο πλάι των φτωχών αγροτών μαζί με τις οικογένειες τους. «Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα» σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου