.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 18-10-17 απο το δημοπρατήριο Αγροπηγή ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,48 € 0,66 € 0,62 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β ΠΙΣΤ. 0,10 € 0,10 € 0,10 € ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,73 € 0,73 € 0,73 € ΚΕΡΑΤΑ Β ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΕΡΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,40 € 0,55 € 0,49 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,14 € 0,14 € 0,14 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠΑΤΟΣ 1,17 € 1,25 € 1,20 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β ΚΟΥΠΑΤΟΣ 0,21 € 0,47 € 0,31 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 1,70 € 1,72 € 1,71 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Β 0,70 € 0,70 € 0,70 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Συνέχιση στήριξης του κλάδου των οινοπαραγωγών

Τη συνέχιση της στήριξης του κλάδου των οινοπαραγωγών και στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης τονίζοντας ότι το κρασί είναι ανάμεσα στα πέντε κορυφαία αγροτικά προϊόντα που εξάγει η χώρα.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση με αφορμή την 20η επέτειο της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε ότι το υπουργείο βοηθά τις προσπάθειες των οινοπαραγωγών και ότι ειδικά για τον οίνο υπάρχουν τρία επίπεδα οργάνωσης των εξαγωγών, των συλλογικών προσπαθειών για τις εξαγωγές όλων των αγροτικών προϊόντων, το τομεακό πρόγραμμα για το σύνολο των κρασιών, αλλά και για τον κάθε οινοποιό ατομικά.
Τόνισε ακόμη ότι η κοινή οργάνωση αγοράς περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων για όλη την αλυσίδα, όλα τα παραγωγικά συστήματα και τα ποικίλα προϊόντα που βγαίνουν από το συγκεκριμένο κλάδο και προέρχονται από το αμπέλι.
Για το έργο και το όραμα της ένωσης οινοπαραγωγών "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" μίλησαν ο πρόεδρός της, Στέλιος Κεχρής και οι πρωτεργάτες της, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Χρήστος Καρράς, Εκτελεστικός Διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και ο δημοσιογράφος οίνου, Ντίνος Στεργίδης.
Αναφερόμενος στους «Δρόμους του Κρασιού» , το ολοκληρωμένο πρόγραμμα οινοτουρισμού της ένωσης ο κ. Καρράς είπε ότι ωθούσε τους ανθρώπους ενός κλάδου να σκεφθούν με βάση τη λογική ενός άλλου κλάδου, του τουριστικού, και να συνδυάσουν πολλά στοιχεία στη δημιουργία ενός συνολικού επισκέψιμου τουριστικού προϊόντος.
Η αναγέννηση του ελληνικού κρασιού ξεκίνησε στη Βόρεια Ελλάδα, τα πιο πρωτοπόρα οινοποιεία της χώρας βρίσκονται εδώ και αυτό συνέβαλε στην επιτυχία της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», τόνισε ο κ. Στεργίδης. Η προσπάθειά τους στέφθηκε με επιτυχία επειδή τα οινοποιεία συνέχισαν να βελτιώνουν το προϊόν τους το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον, σημείωσε.
Την ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας του κρασιού στους ίδιους τους τόπους παραγωγής του τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οινοπαραγωγός Γιάννης Μπουτάρης υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι των πόλεων γνωρίζουν πολύ πιο καλά το κρασί, είναι πολύ πιο κοντά στην κατανάλωσή του απ΄ότι οι άνθρωποι στον τόπο παραγωγής του.
Για τη συνεισφορά τους στον αμπελοοινικό τομέα τιμήθηκαν οι καθηγητές Δημήτριος Σταύρακας και Θεοδόσιος Σουλής και αποδόθηκε φόρος τιμής στον αείμνηστο Ιωάννη Κοίλιαρη. Τιμήθηκαν επίσης άνθρωποι που συνέβαλαν στην ίδρυση και ανάπτυξή της ένωσης.
paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου