.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλα προβλήματα με το πέρασμα του αγρότη στο καθεστώς των βιβλίων.


Μετά την εφαρμογή της επιβολής των βιβλίων εσόδων-εξόδων και της φορολόγησης των αγροτών με 13% επί του καθαρού εισοδήματος απο 1-1-2014,θα υπάρξουν πολύ σοβαρά θέματα που θα πρέπει να προβληματίσουν εμάς αλλά και τους διοικούντες.Συγκεκριμένα θα έχουμε
1.Αύξηση των δαπανών του αγρότη,αφού θα επιβαρυνθεί η τσέπη εκτός των άλλων και με τα έξοδα του λογιστή αλλά και του τέλους επιτηδεύματος.
Για να μειωθεί αυτό το κόστος,θα πρέπει οι σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί να ζητήσουν προσφορές συνεργασίας από λογιστικά γραφεία η ακόμα και να προσλάβουν λογιστικό προσωπικό που θα αμοίβεται  με τρίμηνη συνδρομή απο κάθε παραγωγό.
2.Μεγάλη αύξηση στο παραεμπόριο,αφού ο παραγωγός στην προσπάθειά του να αποκρύψει έσοδα
θα αποφεύγει τα δημοπρατήρια όπου πρέπει να υπάρχουν πάντα παραστατικά και θα δίνει τα προιόντα του ,μαύρα,σε διάφορους αρπακολατζήδες μικροέμπορους χωρίς δελτία-τιμολόγια.
3.Μείωση των τιμών των προιόντων αφού θα μειωθεί ο πλειοδοτικός ανταγωνισμός  και ο έμπορος θα αγοράζει σε χαμηλότερες τιμές  απο ότι αγοράζει τώρα στα δημοπρατήρια.
4.Πολλές παρτίδες προιόντων θα μένουν απλήρωτες αφού ο παραγωγός θα δίνει τα προιόντα του στον έμπορο επι πιστώσει και χωρίς παραστατικά.
5.Θα υπάρξει μείωση των εξαγωγών αφού οι εξαγωγικές εταιρίες δέν μπορούν να παραλάβουν προιόντα χωρίς παραστατικά.
6.Θα υπάρξει μεγάλη υποβάθμιση της ποιότητας των προιόντων αφού ο παραγωγός θα μειώσει τα έξοδα καλλιεργητικής φροντίδας,αναγκασμένος από τα μειωμένα έσοδα.

Η αγορά με λίγα λόγια θα επιστρέψει στην κατάσταση που υπήρχε τις 10ετίες 1960-1970 όπου ο έμπορος ήταν το μεγάλο "αφεντικό" και ο παραγωγός στήριζε τις ελπίδες του στην...ελεημοσύνη του μεταπράττη!

Μενέλαος Αχιμαδάκης.  www.aximadias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου