.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σαπίζει η φετινή σοδειά πορτοκαλιού


Σαπίζουν πάνω στα δέντρα 100.000 τόνοι πορτοκάλια και μανταρίνια αφού θα μείνουν αδιάθετοι, λόγω της μειωμένης ζήτησης από τις αγορές που μέχρι σήμερα απορροφούσαν την τοπική παραγωγή. Η ζημιά για την Άρτα, υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. Σύμφωνα και με επιστολή του Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αντώνη Βασιλείου στην εκλογική περιφέρεια της Άρτας, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:
«Η φετινή παραγωγή παρά τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις και την εικόνα άριστης ποιότητας και καλής ποσότητας που οδηγούσε σε κλίμα ευφορίας για τη συνέχεια, έχει υποστεί ζημιές. Πρώτα χτυπήθηκε από τη μύγα Μεσογείου και έπειτα από τις καιρικές συνθήκες με παρατεταμένες βροχές, με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζεται μύκητας.
«Κερασάκι» σ’ όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η υπερπαραγωγή της Ισπανίας που διατίθεται σε ελάχιστο κόστος και ούτε λίγο ούτε πολύ όλες οι αρχικές θετικές προγνώσεις για την Άρτα, έχουν ανατραπεί.
Οι αγορές έχουν φρακάρει. Έχουν μηδενιστεί σχεδόν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών από την Ελλάδα».
Όταν φέτος, με το ζόρι, τα συσκευαστήρια δίνουν στον παραγωγό 8 λεπτά για τα πορτοκάλια τα Μέρλιν ή 10 λεπτά για τα μανταρίνια, ασφαλώς μιλάμε για μία δραματική κατάσταση, η οποία περιγράφεται και σε εμπεριστατωμένη επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, με πέντε προτάσεις, οι οποίες έρχονται να επικυρώσουν την έντονη ανησυχία που είχαν εκφράσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρόσφατη επίσκεψη στο νομό του Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.
paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου